Steun de vereniging en uw wijk
Voor maar 10 Euro per jaar is uw gehele huishouden lid van de vereniging en steunt u alle projecten die wij dit jaar gaan uitvoeren in de wijk
Samen voor leefbaarheid
Leefbaarheid is moeilijk meetbaar en is individueel maar desondanks streven wij om voor iedere wijkbewoner een fijne leefomgeving te creëren samen met iedereen en alle betrokken organisaties

Frequent Gestelde Vraag

Wat wordt er gedaan tegen hondenpoep overlast?

Door de gehele wijk zijn er honden uitlaat plekken gecreeërd. Deze zijn te herkennen aan het ijzeren paaltje met een hondmarkering. Velden waar geen paalje staat, is ook geen uitlaat plek. De verantwoordelijkheid van het opruimen van hondenpoep ligt bij de eigenaar van de hond. Om dit te stimuleren zijn er in de wijk op enkele locaties gratis milieuvriendelijke hondenpoep zakjes te verkrijgen via automaten. 

Een eigenaar kan enkel worden bekeurd wanneer deze op heterdaad wordt betrapt door de politie of BOA. Foto's zijn onvoldoende en dermate niet rechtsgeldig. Indien een eigenaar zijn of haar hond buiten een uitlaat veld de behoefte laat doen en u bent getuige dan kunt u de eigenaar hierover aanspreken. Dit kan in sommige gevallen niet wenselijk zijn maar wellicht als u met meerdere personen bent, zal dit geen probleem vormen. 

Indien bovenstaand niet helpt dan kunt u contact opnemen met de wijkvereniging. In combinatie met de buurtpreventie kunnen de eigenaren alsnog worden gewezen op het foutieve gedrag in de hoop dat de eigenaren zich aanpassen aan de regels en fatsoennormen binnen de wijk.